Forgalomterelés mellett folyik az 54. sz. főút kapacitásbővítése

Forgalmi rend változásra kell számítani 2019.04.02-től az 54. sz. főút 541. sz. út (Halasi út) és Búzakalász utcai kereszteződés közötti szakaszán.

Következő üteméhez ért az 54. sz. főút kapacitásbővítése, 2019 áprilisában megkezdődik a meglévő pálya burkolatának felújítása is. A munkálatok idejére az 54. sz. főút forgalmát az 541. sz. út (Halasi út) kereszteződésétől a Búzakalász utcai körforgalomig a már megépített 2×1 sávos új pályára terelik át. Az érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozás mellett haladhatnak a közlekedők.

A forgalomterelés életbelépését követően az 541. sz. úti (Halasi út) csomópontban épített körforgalmon keresztül ismét megközelíthető Kecskemét városközpontja, a város irányából érkezők pedig mind az M5 autópálya, mind az 5. sz. főútvonal irányába tovább haladhatnak az 541. sz. úton.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019. május végéig áll fenn, ez idő alatt kérjük a közlekedők türelmét és megértését.

A beruházás eredményeként, várhatóan 2020 II. negyedévétől Kecskemét elérhetősége, a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is jelentős mértékben javul. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, ezáltal a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az M5 autópályát.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.