Rólunk

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korábban Nemzeti Autópálya Rt.) 2007. február óta látja el a közlekedéspolitikáért felelős minisztérium megbízásából feladatait gyorsforgalmi utak, közutak területén, 2007 nyarától pedig a MÁV Zrt. EU projektirodájától vette át a vasútfejlesztési feladatokat.

Az ország egyik legnagyobb állami beruházó cégeként a NIF Zrt. a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban mintegy 650 km gyorsforgalmi utat, 220 km főutat és közel 335 km vasútvonalat épít vagy újít fel, valamint 200 km vasútvonalat villamosít. 2017 óta feladataink közé tartozik az intermodális csomópontok, önálló kerékpárutak és vasúti GSM-R rendszerek kiépítése, illetve belvízi hajózási fejlesztési projektek megvalósítása. Célunk, hogy a magyarországi utak, autópályák, kerékpárutak, intermodális csomópontok építésével, valamint a vasúti infrastruktúra modernizálásával a mindennapok közlekedése biztonságosabb és gyorsabb legyen mindannyiunknak. Meggyőződésünk, hogy a magas színvonalú mérnöki munka, a maximális minőségi követelményeknek való megfelelés, új technológiák alkalmazása mellett elengedhetetlenül fontos a lakosság alapos és hiteles tájékoztatása, hogy fejlesztéseink támogatásukkal, életkörülményeik minimális zavarása mellett, akadálytalanul megvalósulhassanak.

A lakott területek zaj- és légszennyezéstől való megóvása érdekében zajvédő falakkal, telepített növényzettel védjük a lakosságot a forgalom okozta káros környezeti hatásoktól. A városi és elővárosi vasútvonalak ráhordási feltételeinek modernizálásá​val, valamint biztonságos P+R és B+R parkolók létesítésével javítjuk az ingázók bejárási lehetőségeit. Külön hangsúlyt fektetünk az akadálymentesítésre, liftekkel, aluljárókkal biztosítva a peronok megközelítését. A különleges vegetáció és a védett állatok érdekében vadvédő kerítéseket és vadátjárókat építünk, műfészkeket, madárodúkat helyezünk ki. A földmunkákat ma már minden esetben megelőzi a nyomvonalak mentén a régészeti lelőhelyek feltárása.