A HELYÉRE TOLJÁK AZ M6 AUTÓPÁLYA VASÚTI HÍDJÁT

Két nap alatt a helyére kerül a Villány-Mohács vasútvonal M6 autópálya felett átvezető ívhídja. A betolás megkezdésekor a fejlesztés jelentőségéről és aktuális helyzetéről Dr. Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője, Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője és Sereg Tamás, a Duna Aszfalt Zrt. hídépítési területi igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Tovább

LETETTÉK AZ M6 AUTÓPÁLYA BEFEJEZŐ SZAKASZÁNAK SZAKASZ ALAPKÖVÉT

2024 elejére az M6 autópálya eléri az országhatárt. A Bóly és Ivándárda között hiányzó 20 kilométeres szakasz alapkőletételi ünnepségén Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője és Nyul Zoltánt, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese mondott beszédet.

Tovább

ELINDUL AZ M6 AUTÓPÁLYA BÓLY ÉS IVÁNDÁRDA KÖZÖTTI SZAKASZÁNAK KIVITELEZÉSE

Az M6 autópálya horvát határig vezető, mintegy 20 km hiányzó szakaszának megépítésével teljes körűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger térsége közötti gyorsforgalmi közúti kapcsolat magyarországi szakasza. A munkálatok 2021 februárjában kezdődnek. A kivitelezés megkezdésének alkalmából a helyszínen sajtótájékoztatót tartott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Dr. Hargitai János, Baranya megye 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, illetve Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Tovább

Befejeződött az M6 autópálya Bóly – Ivándárda, országhatár közötti szakasz előkészítésének egy szakasza

Elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, a tervező elvégezte az élővilág felmérését a tervezett nyomvonalon. A környezeti határtanulmány 2015. novemberében szintén elkészült. A tanulmány a műszaki tartalom szerint 20,5 km hosszú útszakasz nyomvonalát vizsgálta.

A dokumentációt az UTIBER Kft készítette, nettó 43,6 millió forint értékben.

Tovább