MA 14.00 ÓRÁTÓL MEGNYITJUK A MISKOLCI ELKERÜLŐ KELETI CSOMÓPONTJÁT

Augusztus közepén a kivitelezési munkálatok miatt forgalomkorlátozás volt az M30-as autópályán és a 3-as számú főúton Miskolcnál, Felsőzsolca térségében. Az ideiglenes terelés 2014. november 18-án, délután 14.00 órakor megszűnik. Az M30-as autópályáról való lehajtás már az elkészült új csomóponti ágakon fog bonyolódni mind Miskolc, mind a 3-as és a 37-es számú főút irányába. A 3. sz. főút irányából az autópályát a benzinkútnál lévő lámpás csomópont balra kanyarodó sávjából lehet majd elérni. A 3-as és a 37-es sz. főútról Budapestet a turbó körforgalmon keresztül a felhajtó úton lévő híd ágából is meg lehet közelíteni. A felsőzsolcai bekötő ág új szakaszát is megnyitjuk, így az M30-as alatti körforgalomból leágazó 3605. sz. új úton lehet már közlekedni.

A miskolci keleti elkerülő csomópont átadásával a 26-os, a 37-es és a 3-as sz. főutakról az M30-as autópálya sebességkorlátozás nélkül, biztonságosan, gyorsan, torlódásmentesen elérhető.  A megnyitás előtt a forgalom lassítása, esetleg megállítása várható, majd az útszakaszt rendőri felvezetés mellett helyezzük forgalomba.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki a miskolci elkerülő út keleti csomópontjának megnyitásával kapcsolatban, és azért is, mert 2015 késő tavaszától a projekt átadását követően a gépjárművel közlekedők európai színvonalú úthálózaton érhetik el a céljukat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg az 5.8 km hosszú, 2×1 sávos Miskolcot észak-északkelet irányban elkerülő út, ami az M30-as autópálya végcsomópontja és a Zsigmond utca csomópontja között épül. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gátként szolgál majd, teljes mértékben biztosítva a térség településeinek árvíz problémáját. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósul meg.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.