ÁTÉPÍTÉSI MUNKÁK MIATT LEZÁRJUK AZ IHÁSZ UTCAI GYALOGOS FELÜLJÁRÓT

A békéscsabai vasútállomás rekonstrukciója során korszerűsítjük az Ihász utcai felüljárót. A repülőhidat 2015. augusztus 5-től lezárjuk, de a gyalogos forgalmat az Orosházi úti felüljárón és a Szerdahelyi útátjárón továbbra is biztosítjuk.

Az építés során megerősítjük a támaszokat, a híd felszerkezetét pedig teljes egészében kicseréljük. A jelenlegi vasbeton szerkezetek helyett a felüljáró többi részéhez hasonlóan alsópályás felszerkezet épül. Megújulnak a felüljáró alátámasztó szerkezetei is. Átépítjük a hídra vezető lépcsőket és a rámpákat is.

ihasz-utcai-feluljaro-(2)

A felüljáró járófelületének szélességét, a korábbi 2 méter helyett 2,60 méteresre növeljük, a jelenlegi tölgyfa pallók helyett pedig csúszásgátló műgyanta bevonattal ellátott acéllemez lesz.

A forgalmi vágányok feletti szerkezetek bontása az augusztus 14-17 közötti, a vasútépítés miatt szükséges teljes állomási vágányzár ideje alatt történik. A Szabolcs utca fölötti szerkezetek bontásakor és építésekor számolni kell a közúti forgalom ideiglenes korlátozásával.

A kivitelezés várhatóan november elejére készül el.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában a CSABA-2013 Konzorcium kivitelezésében, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.