ÉJSZAKA MEGNYITJUK A PILISVÖRÖSVÁRI ALULJÁRÓT A FORGALOM RÉSZÉRE

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Pilisvörösváron megszüntetjük a 10. sz. főút és a vasút szintbeni keresztezését. Az épülő aluljáró újabb fázisához érkeztünk, ma éjjelről, holnap hajnalra virradóan megtörténik a forgalom átterelése az új aluljáróba. 

Az autósok mellett a gyalogosok és kerékpárosok is a részben ideiglenes nyomvonalú aluljárót használva tudnak átkelni a vasút egyik oldaláról a másikra. A szintbeni átjárót véglegesen lezárjuk, így megszűnik a településen belül a vasúti sorompó okozta torlódás, a közlekedés gördülékenyebbé és biztonságosabbá válik, hiszen az aluljárónak köszönhetően nem kell megvárni, amíg a vonatok áthaladnak az átjáróban.

Az aluljáróban az ideiglenesen kialakított ívviszonyok miatt 30 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

A kivitelezés következő ütemében a vállalkozó megépíti a Budapest felőli oldalon is az aluljáró végleges nyomvonalát, kialakítja a keresztezést a Várkert utca és a 10. sz. főút csomópontjában.   

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. fejlesztésében, az Aranyhegy Konzorcium kivitelezésben 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.