HOLNAPTÓL AZ AUTÓSOK NEM HASZNÁLHATJÁK ÜRÖM MEGÁLLÓHELY KÖZELÉBEN A SOLYMÁR-KÖZI VASÚTI ÁTJÁRÓT

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével felújítja a Budapest Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár közötti vasúti vonalszakaszt és a vonalon lévő műtárgyakat.

Jelenleg a Bécsi utat és a vasútvonal déli oldalán a Solymárvölgyi utca és térsége ingatlanjait a Solymár-köz köti össze, ami a meglévő Üröm megállóhely térségében biztosítja az átkelést. A felújítás keretében a vasúti átjárót az Aranyhegy Konzorcium a közúti forgalom elől, holnap, november 4-én délelőtt 10 órakor lezárja. Az átjáró a vasútvonal rekonstrukciója után csak gyalogos és kerékpáros közlekedés lebonyolítására lesz alkalmas.

Az új vasúti nyomvonal déli oldalán található ingatlanok autóval történő megközelítése a megszűnő átjárótól Budapest felé megközelítőleg 600 méterre található útátjárón és a vasúttal párhuzamos földúton lesz biztosítva. Az említett útátjáró és földút építése folyamatban van, várhatóan 2014. november második felétől lehet rajta közlekedni.

Az útátjáró és földút kialakításáig a Solymár-köz, Solymárvölgyi út ingatlanjai a Kocsis Sándor út – Solymárvölgyi úton érhetők el gépjárművel. Ezt az útvonalat a vasútvonal felújítása alatt és után is korlátozás nélkül lehet használni.

Az Üröm megállóhely közelében megszűnő útátjáró 10. sz. főút felőli oldalán P+R parkoló épül, ami lehetővé teszi majd a megállóhely közvetlen gépjárművel történő elérését.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósul meg.

Köszönjük a lakosság megértését és türelmét!

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.