MA 14 ÓRÁTÓL MEGINDUL A FORGALOM AZ ÚJ GYOMAENDRŐDI KÖZÚTI ALULJÁRÓBAN

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Gyoma és Békéscsaba között megújul a vasúti pálya és átépülnek a kapcsolódó közúti csomópontok. Gyomaendrődön délutántól már az új aluljárót használhatják az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok.

A vasúti rekonstrukció szerves része a Gyomaendrőd belterületén kiépülő, a közút forgalmát a vasút alatt átvezető, műtárgy is. Az aluljáróhoz kapcsolódó kivitelezési munkák várhatóan december közepére fejeződnek be, addig forgalomkorlátozás mellett lesz biztosított a közlekedés az ideiglenesen forgalomba helyezett aluljáróban és a kapcsolódó útszakaszokon.

A konzorcium az aluljáró ideiglenes átadását követően elbontja a korábban kialakított terelőutat és a jelenlegi szintbeni útátjárót. Ezt követően az érintett áruház parkoló területének helyreállítása következik. A Pásztor János utcai csomópont egyelőre lezárva marad, várhatóan december közepén nyitja meg a kivitelező a kereszteződést. 

A fejlesztésnek köszönhetően 160 km/h sebességnek megfelelő vágányok, új peronok épültek ki, illetve állomásépületek épültek át, valamint csökkent az utazási idő. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 85% európai uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg nettó 38 975 560 535 forintból.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.