Folytatódik az Egyházasrádóc-Szombathely közötti települések elkerülő útjának előkészítése

Tavaly év végén átadtuk a közlekedőknek a korszerűsített és egyes részeken 2×2 sávosra bővített Körmend-Egyházasrádóc közötti 4,4 km hosszú szakaszt.  A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Szombathelyig tovább folytatódik. A megjelent tervezői közbeszerzési eljárást és a szerződéskötést követően 2015 év végére készülhet el a 20,4 km hosszú szakasz engedélyes és kiviteli terve. A régészeti és területszerzési munkálatok befejezésével, forrás rendelkezésre állása esetén a kivitelezés várhatóan 2017-ben megkezdődhet.

A 86. sz. főút Egyházasrádóc, Kisunyom, Balogunyom, és Szombathely átkelési szakaszainak tehermentesítését 2×1 sávos főúttal új nyomvonalon építjük meg úgy, hogy a jövőben 2×2 sávra történő bővítés is megoldható legyen. A meglévő nyomvonalon 11,5 tonnás burkolaterősítést végzünk. Az elkerülőn különszintű csomópontok és vadvédő kerítés is épül.

A 86.sz főút fejlesztése Szombathelytől délre és északra is kivitelezés alatt van. Épül a nádasdi és a zalalövői elkerülő, valamint burkolaterősítést végzünk Vas-Zala megye határától Körmendig bezárólag. A munkálatok miatt a szakaszon nagyobb torlódásra kell számítani, itt időszakosan teljes útzár is előfordul mind hétvégén, mind éjszaka.

 

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.