Elkészült a Simontornyát és Pálfát összekötő új, 7 km-es útszakasz

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban elkészült a 6317. jelű út Simontornyát és Pálfát összekötő szakasza. A 7 km-es szakaszt ünnepélyes keretek között Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár adta át.

A szakasz egy része, melyet korábban földútként használtak, most szilárd, uniós szabványoknak is megfelelő burkolatot kapott. A fennmaradó részen pedig megerősítették és kiszélesítették az útszakaszt. A munkálatok egyaránt érintettek bel- és külterületi részeket. Simontornya belterületén ivóvízvezeték rekonstrukció és egy szakaszon gázvezeték kiváltás is történt.

A 2×1 sávos, 7 km hosszú szakaszon 90 km/h sebességgel közlekedhetnek a járművek. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „A fejlesztés eredményeképpen javul a megye és a kistérség határán fekvő Pálfa település megközelíthetősége. A beruházás nyomán a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá vált.”

Az építés kivitelezőjét a Lavinamix Kft.-t, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzési eljárással választotta ki 2012 áprilisában. A szerződéses összege nettó 925 213 545 Ft volt.

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) részeként. A fejlesztés értékének 15 százaléka az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százaléka pedig uniós támogatás volt.

2013. július