Folytatódik a 8. sz. főút korszerűsítése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 8. sz. főút Veszprém-Várpalota közötti szakasza két építési ütemben megújul. Júniusban megkezdődik a hajmáskéri csomópont építése. A csomópont évek óta kiemelten balesetveszélyes szakasznak számít. A beruházás során négy kilométeren kétszer két forgalmi sávot, valamint különszintű csomópontot alakítunk ki, új közúti aluljáróval. A projekt eredményeképpen  2014 őszétől a közlekedők és a gyalogosok számára egyaránt biztonságossá válik a csomópont.

A 8 sz. főút további fejlesztésére szóló közbeszerzési kiírás is megjelent. A Pétfürdő – Hajmáskér közötti 6,5 km hosszú szakaszon a 11,5 tonnás burkolat-megerősítési, útkorszerűsítési munkálatokat végzünk. Eredményes közbeszerzés esetén a kivitelezés ősszel megkezdődhet és 2014 I. félévében befejeződhet.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg. A 8. sz. főút korszerűsítése a 450 milliárd forint értékű infrastrukturális program egyik eleme.