Biztonságosabbá válhat a 83-as főút Pápa-Győr közötti szakasza


A  83. sz. főút 37 km hosszú szakaszán 11,5 tonnás burkolat megerősítés, település elkerülők, kerékpárutak, illetve a Pápai Bázisrepülőtér megközelíthetőségének fejlesztéséhez szükség megvalósíthatósági tanulmány, és előzetes környezetvédelmi vizsgálati dokumentáció elkészítésére, engedélyeztetésére megjelent a közbeszerzési kiírás.

A 83. számú főút Pápa és Győr közötti 37 kilométeres szakaszán az elhasználódott burkolatot korszerű, 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek számára is alkalmas, az uniós szabványoknak megfelelő burkolat váltaná fel.

A beruházás nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pápa és Győr között, valamint az M1-es autópályát is gyorsabban lehet elérni dél felől.

Eredményes közbeszerzési eljárást és elfogadott megvalósíthatósági tanulmányt követően megindulhat a tervezés. A kivitelezés legkorábban 2016-ban kezdődhet meg.

A 83. számú főút fejlesztése az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósulhat meg.