FORGALOMKORLÁTOZÁS LESZ HÉTFŐTŐL BÉKÉSCSABÁN A SZERDAHELYI UTCÁBAN AZ ÉPÜLŐ ALULJÁRÓNÁL

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megújul Békéscsaba állomása és átépülnek a környező közúti kapcsolatok. Hétfő 10.00 órától a Csaba-2013 Konzorcium lezárja a Szerdahelyi és Franklin utcák találkozásánál található ideiglenes átjárót a közúti forgalom elől. A kerékpárosoknak és a gyalogosoknak az áthaladást folyamatosan biztosítjuk.  

A Szerdahelyi utcai aluljáró városközpont felőli oldala csaknem szerkezetkész, a jaminai oldalon pedig szakaszosan haladnak a szigetelési, valamint a bélésfal és vasszerelési munkákkal. Az útátjáró lezárására az aluljáró víztelenítéséhez szükséges gépészeti akna építése miatt szükséges, mely a jövőbeni üzemeltető, azaz Békéscsaba önkormányzatának kérésére – az eredeti tervektől eltérően – az aluljárón kívül épül meg. Az akna megépítése csak a jelenlegi ideiglenes szintbeli útátjáró 5 hétig tartó lezárásával oldható meg, de a gyalogos és kerékpáros átkelésre ez idő alatt is lesz lehetőség.

Kérjük a közlekedők megértését és türelmét!

A Békéscsabát érintő vasúti korszerűsítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. fejlesztésében 34,9 milliárd Ft-ból valósul meg, 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.