2013 késő tavaszán már használhatják az autósok az M3-as autópálya Nyíregyháza – 49. sz főút szakaszát

Az M3 autópálya Nyíregyháza – 49. sz. főút közti szakasza az ófehértói mérnökségi telep kivitelezésének elhúzódása miatt jelenleg még nem helyezhető forgalomba. Az autópálya üzemeltetéshez tartozik az utak tisztítása, a hidak időszaki vizsgálata, a híd- és szalagkorlátok karbantartása, a KRESZ táblák cseréje és koronán kívül telepített növényzet karbantartása. A téli időszakban kiemelt feladatuk a hótorlaszok megszüntetése és a síkosság elleni védelem. A baleseteknél diszpécserszolgálatuk segíti az utazókat valamint, ha szükséges a forgalmat is elterelik. A főpályán történt baleseteket vagy egyéb forgalmat veszélyeztető objektumokat is a diszpécserszolgálatnak jelenthetik be az utazók. A telepen helyezkedik el az autópálya rendőrség épülete is.

A szerteágazó feladatokat ellátó központ 2013. első félévében készül el, az átadást követően az új autópálya szakasz is megnyitható a közlekedők előtt.

A 33,8 km hosszú szakasz fejlesztése az Új Széchenyi Terv keretén belül a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) égisze alatt, az Európai Unió támogatásával valósul meg nettó 31,9 milliárd forintból.