Folytatódik az M0 útgyűrű jobb pálya építésea Hárosi híd és a 6-os főút között

Elkészült az M0 autóút bal pálya (M1 autópálya felé tartó oldal) 6-os úti csomóponti ág burkolatának szélesítése, az új forgalmi sávok kialakítása, az autósok 2012. július 17-től vehetik újra igénybe a le- és felhajtóágat.2012. július 18 - 2012. szeptember 30. között valósul meg az M0 autóút jobb pálya (M5 autópálya felé tartó oldal) 6-os úti csomópontja déli ágainak korszerűsítése, ami időszakra az ágakat lezárják.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiemelten fontos fejlesztésként kezeli az M0 déli szektor bővítését, hiszen a beruházás célja, hogy nagyobb forgalmat,  biztonságosabb körülményeket nyújtson a személy- és teherforgalom résztvevőinek az ország legfontosabb tranzitútján.

A bővítés része az M0 autóút jobb pálya építése mellett a 6-os úti csomópont déli ágainak átépítése is. A csomópont északi oldalán a műszaki átadás lezárult, 2012. július 17-én a forgalom számára megnyitották a lehajtót.

A jobb pálya ezen szakaszának (a csomópont déli oldala) kivitelezési munkálatai ebben a csomópontban a forgalom fenntartásával nem végezhetők el, ezért 2012. július 18-tól az M0-ás 6-os úti csomópontjánál, az M5 autópálya felé se fel, se lehajtani nem lehet.

A lezárás érinti a BKV Zrt.138-as járatát és a Volánbusz Zrt. azon járatait is, amelyek ezt a csomópontot használva haladnak az M0 autóútról Csepel irányába. Ezek a járatok a lezárás idején terelt útirányon közlekednek a Campona felöl a Nagytétényi út, Minta utca, Dráva utca és a Párhuzamos út érintésével, a M0-M6 csomópontján hajthatnak fel az M0 autóútra és haladhatnak Csepel felé. Ez buszmegálló megszüntetéssel jár és néhány perces menetidő növekedést eredményezhet.

A lezárás idejére kijelölt terelőút az M0-ról a 6-os úti csomópontnál mind a lehajtani, mind a felhajtani szándékozó személygépkocsik és tehergépkocsik számára az M6 autópálya – M0 autóút csomópontja és  M6 autópálya Érd – keleti csomópont közötti szakasza, és a 6. számú főút.

Az M6 autópálya azon része, amely a lezárás idejére kijelölt terelőútra esik a személygépkocsik és tehergépkocsik számára – figyelembe véve a Párhuzamos úton lévő tengelysúly korlátozást –is díjmentes ez idő alatt.

Térkép