Tervezhetik a Csorna elkerülő II. ütemét

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredményt hirdetett az M85-M86 gyorsforgalmi út Csorna elkerülő II. ütemének tervezésére kiírt közbeszerzési eljáráson. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként valósul meg.

A távlati gyorsforgalmi út Csorna várost elkerülő szakasza két ütemre bontható annak előkészítettségi állapota miatt.  A 7 km hosszú második ütem a város déli és nyugati elkerülését tartalmazza. A nyertes tervező feladata az M85 gyorsforgalmi út Csorna elkerülő szakasz II. ütem részletes környezeti hatásvizsgálatának, engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése. Feledat továbbá a kapcsolódó közműkiváltási, vízépítési, környezetvédelmi, műtárgy és kisajátítási tervek megtervezése, valamint a szükséges engedélyek beszerzése és közúti biztonsági hatásvizsgálat készítése.
 
A beruházást a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes RODEN Mérnöki Iroda Kft. tervezi meg. A szerződéses összeg nettó: 196 200 000-, Ft.
A tervezési feladatok várhatóan 2013. végére készülnek el.
 
A fejlesztés előkészítése az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretein belül valósul meg.