Főút korszerűsítés Heves megyében

Felgyorsul az Eger és Füzesabony közötti út régóta várt korszerűsítése és új nyomvonalon való megépítése, ugyanis a Füzesabony és Maklár közötti első ütem kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljáráson eredményt hirdetett a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A több ütemben építendő Eger és Füzesabony közötti út első üteme Füzesabony és Maklár között valósul meg. A 2,6 kilométer út kivitelezése várhatóan 2012 első félévében elkezdődik, és az év végére be is fejeződik. A 251. számú út a terv szerint a 3. számú főút és Maklár között a meglévő út nyomvonalán, kétszer egy sávos, óránként 90 kilométeres sebességre tervezett főútként épül ki. Az útszakaszon új csomópontot nem alakítanak ki, a 3. számú főútnál meglévő körforgalmi csomópont pedig változatlan marad. 

Az érintett útszakaszon naponta jelenleg csaknem 4200 jármű közlekedik, a forgalom 2030-ra az előrejelzések szerint mintegy 50 százalékkal, 6600 jármű fölé emelkedik.

A beruházás első lépéseként jelentősen javítja Eger elérhetőségét, valamint gyorsabbá és biztonságosabbá teszi az M3 autópálya megközelítését.

A beruházást a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes COLAS ÚT Zrt. építi meg. A szerződéses összeg nettó: 419.010.497,- Ft. A fejlesztés várhatóan 2012. október közepére készül el.

A beruházás az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretén belül az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg.