Jelentés az M0 útgyűrű déli szektorának bővítési munkálatairól

Jelentés az M0 útgyűrű déli szektorának bővítési munkálatairól

Az M0 útgyűrű M1-M6 autópályák közötti részén februárban a téli üzemállapot fenntartása folyt. Az M0-M7 csomópontban található ideiglenes terelések miatt a kivitelező kiemelt figyelmet fordított a lehajtóág megfelelő állapotban tartására (pl. előjelző táblák meglétének ellenőrzése, szükség esetén pótlása stb.). Februárban megtörtént a meglévő vadvédő kerítések felülvizsgálata és a szükséges javítások, pótlások elvégzése. A Kivitelező a téli üzem alatt folyamatosan ügyeletet tart és megerősített őrzéssel gondoskodik az állag- és vagyonvédelemről.

Az M0 útgyűrű M6 autópálya és 51. sz. főút közötti szakaszán a Soroksári Duna-híd felszerkezete folyamatosan épül, a mederhíd felszerkezet vasbeton építési munkái befejezésük felé közelednek. Ezzel párhuzamosan készülnek a dilatációk és folyamatban van a vasbeton monolit szegély építése.
A Hárosi Duna-híd pillérei elkészültek, jelenleg a hídfők építése van folyamatban. A Csepel-szigeti és a budai oldali (jobb parti) szerelőterületen is folyik a felszerkezeti elemek helyszíni szerelése, a keresztmetszetek összeállítása.  Folyamatban van a jobb ártéri felszerkezet daruzása, illetve a Csepel-szigeti szerelőterületen megkezdődött a soron következő (5-ös számú) tolás előkészítése.
A Növény-utcai kapcsolat hídépítési szakági munkafolyamatai közül a monolit keret építése van folyamatban. A munkaterület egyéb részein az elmúlt időszak átlagosnál hidegebb időjárása nem tette lehetővé a folyamatos munkavégzést. A még el nem készült közműkiváltások a 3.07 jelű híd térségében megkezdődtek.

Az M0 útgyűrű 51. sz. főút és M5 autópálya közötti szakaszán az 51. sz. csomópont Q” ágon és az ehhez kapcsolódó terelőúton befejeződtek a forgalomtechnikai munkák, úgymint acél szalagkorlát építése és a burkolati jelek festése. Így ennek a terelőútnak az ideiglenes forgalomba helyezése megtörtént.
A 243-as jelű hídon pályalemez betonozás elkészült. A 257-es jelű hídon a pályalemez  elkészült, a pályalemez kizsaluzása megtörtént. Amint az időjárás engedi, fokozott munkavégzés kezdődik a szakaszon.