Elkészült a Bugyi települést elkerülő új út

Öt és fél kilométeres új út épült a Pest megyei Bugyi határában, amely lakott területen kívülre vezeti a településen átmenő teherforgalom nagy részét. Sokkal biztonságosabb, ráadásul tisztább és csendesebb lesz a nagyközség.

A Budapesttől délre fekvő, több mint ötezer lelkes nagyközség környékén található kavicsbányák miatt a térség útjain jelentős a teherforgalom. A szállító járművek okozta terhelés hatására az úthálózat jelentős károkat szenvedett, a település lakói fokozott balesetveszélynek, zaj- és rezgésterhelésnek voltak kitéve.

Az új szakasz átadásával a nagyközség lakóinak régi vágya teljesül, hiszen évek óta kérték, hogy a tucatnyi környékbeli sóderbányából ne Bugyi belterületén keresztül szállítsák rakományukat a teherautók.
Az elkerülő út megépítésének hatására csökken a közutak terhelése, a levegő szennyezettsége, a teherforgalom keltette zajhatás, valamint javul a közlekedés biztonsága.

A beruházás során öt és fél kilométer új út, két körforgalom és egy csomópont készült el. Közel két kilométer stabilizált párhuzamos földút, hat földút csatlakozás és számos közműkiváltás és védelembe helyezés épült meg.

A beruházás a COLAS ÚT Zrt. kivitelezésében valósult meg, a kivitelezés szerződéses összege nettó 844 961 307,- Ft volt.
A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program (KMOP) részeként valósult meg.

                  
                                   

2012. február