Gyalogosforgalmi változások a Növény utcai csomópontban

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban készülő M0 útgyűrű bővítésének M6 autópálya és 51. számú főút közötti szakaszán a XXII. kerületi Növény utcai forgalmi csomópont építése fontos szakaszhoz érkezett a gyalogosforgalom szempontjából.

Ez év márciusában megszűnt a gyalogosforgalom a Növény utca Horgásztelep és a Nagytétényi út közötti szakaszán, melyet elsősorban a közműkiváltások és az aluljáró rendszer építése tett szükségessé. Ebben az időszakban a kivitelező a lakosság számára egy kisbuszt biztosított, mely térítésmentesen szállította az érintett utasokat, a Horgásztelep és a Növény utca Nagytétényi út felőli része között.

A kivitelezés most ért olyan stádiumba, hogy a lakosság számára újra elérhetővé lehet tenni a gyalogos közlekedést. A Kivitelező 2011. november 24-én átadja a gyalogosoknak a munkaterület szélén kialakított, attól kerítéssel elhatárolt ideiglenes gyalogos járdát. Ettől az időponttól kezdve a kisbusz közlekedése megszűnik, Kivitelező folyamatosan biztosítja a gyalogos közlekedést, várhatóan a csomópont átadása előtt még egy alkalommal kerül sor a gyalogosforgalom ideiglenes terelésére, de teljes lezárás már nem lesz.