Megállapodott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Érd MJV Önkormányzata az érdi Harkály utcai óvodával kapcsolatban

Megállapodott egymással az Érd MJV Önkormányzata és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az érdi Harkály utcai óvoda jövőjével kapcsolatban. A gyerekek egészen 2012. március 31-ig maradhatnak, eddig az időpontig vállalta ugyanis az önkormányzat, hogy saját költségén felépít egy új óvodát.

Megoldódott a közel 80 óvodás helyzete Érden, miután a NIF Zrt. és az önkormányzat 2011. július 28-án megállapodást kötött az óvoda ügyében. A megállapodás értelmében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. biztosítja, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011. július 29-étől kezdődően a Harkály utcai óvodát az Önkormányzat kizárólag a kötelező óvodai feladatok ellátása céljából térítésmentesen használhassa 2012. március 31. napjáig, illetve, hogy az ingatlannal közvetlenül szomszédos területen a szükséges vasúti töltésszélesítési munkálatokat a lehető leggyorsabban elvégzi. Ezáltal a gyermekek biztonságos elhelyezése és a vonalbővítés egyaránt biztosítottá vált. Az ideiglenesen tovább működő óvoda áttelepítési kötelezettségének az önkormányzat 2012. március 31. napjáig maradéktalanul eleget tesz, és ezzel a nappal az ingatlant – ingóságaitól kiürítve – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kizárólagos birtokába visszaadja.