Jelentés – M0 déli szektor bővítés – 2011. május

JELENTÉS AZ M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTORA BŐVÍTÉSI MUNKÁINAK 2011. MÁJUS HAVI HELYZETÉRŐL  

Hídgerenda beemelés, cölöpözés és töltésépítés az M0 déli szektorában

Az M1-M6 szakaszon folytatódott a pályaszerkezeti alapréteg kiépítése a főpályán. Az Anna hegyi pihenő M1-es felé vezető oldalán a ki- és behajtó ágban zajlott a munka. A pihenőt június 6-án visszaadják a forgalomnak, ugyanis példás gyorsasággal végeztek a kivitelezéssel. Az M0-M7 csomópontban is ütemesen haladnak a csomóponti ágak kiépítésével, emellett folyik az üzemi hírközlő hálózat megvalósítása és a növénytelepítés. A nyári hónapokban jelentős betonburkolat építési munkára készülnek az építők.
Az M6-51. sz. főút közötti szakaszon, a Hárosi-Duna-hídnál zajlik a cölöpözés, pillérépítés. Folyamatosan gyártják a felszerkezeti elemeket, ezek összeszerelése is ütemesen halad a szerelőtéren. Megkezdték a hídelemek betolását végző szerkezet összeállítását, az első hídelem betolása júliusban várható. A Soroksár-Duna-híd ártéri hídjánál befejeződött a cölöpözés. A mederhídnál hídfő cölöpözés és pillérépítés történik. Az M0-6-os út csomópontban a múlt hétvégén a hídgerendák egy részének beemelését végezték el, a tervek szerint június közepén folytatják a munkát. Emellett talajcserét, töltésépítést, közmű kiváltást hajtott végre a kivitelező ezen a szakaszon.
Az 51. sz. főút-M5 közötti szakaszon folyik a földműépítés a főpályán, a harmadik sáv védőréteg építése, a töltésépítés, a talajcsere és a földműépítés. Zajlik az átereszek kialakítása, a műtágyaknál a háttöltés építés, a pillérek betonacél szerelése és a pillérépítés.