Ünnepélyesen átadták az új nyúli körforgalmat

Nyúl Önkormányzata és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közös beruházásában öt ágú körforgalom épült Nyúl község belterületén, a 82. sz. főúton. A körforgalom hatására a Győr felől érkező járművek sebessége a település belterületén mérséklődik, ezáltal javul a közlekedés biztonsága, és a zajterhelés minimalizálódik.  

 A körforgalom megvalósításával további fejlesztési lehetőségek nyílnak meg Nyúl községében. A beruházás keretében a temetőhöz biztonságos csatlakozás épült ki. A körforgalom kivitelezésével párhuzamosan benzinkút építése is  megkezdődött, melyet a későbbiekben a körforgalomból lehet majd megközelíteni. A csomópont ötödik ága kapcsolatot adhat az ipari parkhoz vezető úthoz is. Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy a nyúli körforgalom megépítésének helyi és térségi szinten is kiemelt jelentősége van. Ugyanakkor jelezte azt az örömteli tényt is, hogy az Új Széchenyi Terv kapcsán rendelkezésre álló források felhasználásával a térségben több helyen zajlanak útépítési munkák.
 
A kivitelezési munkálatokat a Vértes Konzorcium végezte, a kivitelezési munkálatok nettó összege 153,3 millió forint. A projekt az Új Széchenyi Terv részeként a Regionális Operatív Program (ROP) keretében 75%-os uniós forrás felhasználásával valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. Nyúl önkormányzata 25%-os önrészt vállalt a projekt teljes megvalósítása során.