JELZŐLÁMPÁS IRÁNYÍTÁS LESZ BÉKÉSCSABÁN A GYÁR UTCA ÉS AZ OROSHÁZI ÚT CSATLAKOZÁSÁBAN ÉPÜLŐ TURBÓ KÖRFORGALOM MIATT

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megújul Békéscsaba vasútállomása és átépülnek a környező közúti kapcsolatok. Az Orosházi úti felüljáró 2x2 forgalmi sávos lesz a korábbi 2x1 sáv helyett, így szükséges a jaminai oldalon a híd lábánál lévő körforgalom bővítése is.

A vállalkozó a Gyár utca és az Orosházi út csatlakozásában a meglévő körforgalmat, úgynevezett turbó körforgalommá alakítja át. A munkálatok során a körforgalom folyamatosan üzemelni fog, viszont az építkezés zavartalan biztosítása érdekében a körforgalom Orosházi úti és Gyár utcai ágaihoz jelzőlámpás forgalomirányítást kell telepíteni. A jelzőlámpákat csütörtökön délelőtt, a reggeli csúcsforgalmat követően kezdik el felszerelni.

A modern, turbó körforgalom várhatóan ez év augusztus végére készül el teljesen, addig korlátozások mellett lesz használható.

Kérjük a közlekedők megértését és türelmét!

A Békéscsabát érintő vasúti és közúti korszerűsítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. fejlesztésében, 85% európai uniós és 15% állami forrás felhasználásával valósul meg.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.