LEZÁRJÁK A SZÉKESFEHÉRVÁRI VASÚTÁLLOMÁS UTASCSARNOKÁT, MEGVÁLTOZIK A PERONOK GYALOGOS MEGKÖZELÍTÉSE

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a székesfehérvári vasúti pálya és állomás felújítása. A kivitelező SDD Konzorcium az elmúlt hónapokban átépítette a vasútállomás hátsó vágányait és ideiglenes peronokat alakított ki.

2014. december 14-én, 00.00 órától lezárják a székesfehérvári vasútállomás utascsarnokát és megkezdődik az I-VIII. vágányok, valamint az aluljárók átépítése. A menetjegyeket az állomásépület bal oldalán található ideiglenesen kihelyezett pénztárban lehet megvásárolni. Az ideiglenes peronok pedig az érkezési, azaz a jobb oldali aluljárón keresztül érhetők el. Kérjük, hogy 10 perccel korábban, ne pedig a megszokott időben érkezzenek ki az állomásra! Türelmüket és megértésüket köszönjük!

A kivitelező 2015. január közepére az ideiglenes peronok könnyebb megközelíthetőségének érdekében egy védőtetővel és oldalfallal is ellátott gyalogos járdát fog kialakítani. Az utascsarnok várhatóan 2015. őszéig lesz lezárva.

A fejlesztést az SDD Konzorcium végzi, nettó 24.899.345.489 forint értékben. Az új biztosítóberendezés kiépítését pedig a Thales Austria GmbH és a Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft. valósítja meg, nettó 8.503.259.100 forint értékben. 

Térkép a peronok megközelíthetőségéről: