AZ INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK JELENTŐSEN HOZZÁJÁRULNAK A GDP NÖVEKEDÉSÉHEZ

„A KSH első, gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014. II. negyedévében 3,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedést alapvetően az ipar és az építőipar nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta.”

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, csak az idei évben 116,8 milliárd forint értékben indultak el közút- és vasútfejlesztési munkálatok. A megkötött szerződéseknek köszönhetően látványos már az előrehaladás a székesfehérvári vasútállomás korszerűsítésénél, az 55. sz. főút Tataháza-Baja közötti 27 km hosszú szakaszán. Megkezdődtek a munkálatok az M0 déli szektorban, az M7-M1 autópályák között, a 47.sz. főút Csongrád és Békés megyei részein is 54 km hosszan, valamint a dél-balatoni vasútvonal Lepsény-Szántód, Köröshegy közötti szakaszán.

A korábban megkezdett kivitelezések eredményeképpen novembertől már Vásárosnaményig autópályán lehet majd közlekedni, az elkerülő utak átadásával tehermentesítjük Villány, Marcali, Nyíregyháza településeket, biztonságossá válik a hajmáskéri csomópont és a hajdúböszörményi körforgalom a 35-3323 j. utak keresztezésében. Év végén pedig már felújított vasúti pályán és korszerűsített megállóhelyeken lehet vonatozni a Gyoma-Békéscsaba vasúti vonalon. A budapesti agglomeráció elővárosaiban 20 helyszínen épülő P+R parkolók átadása év végéig folyamatosan várható.

A beruházások az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program keretében valósulnak meg.