Forgalmi változások az M0 útgyűrű déli szektorában

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiemelten fontos fejlesztésként kezeli az M0 déli szektor bővítését, hiszen a beruházás célja, hogy nagyobb forgalmat, biztonságosabb körülményeket nyújtson a személy- és teherforgalom résztvevőinek az ország legfontosabb tranzitútján.

Forgalomterelés a Nagytétényi úton
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készülő M0 útgyűrű bővítésének M6 autópálya és 51. sz. főút közötti szakaszán a XXII. kerület Nagytétényi úton a Dózsa György utca és a vasúti átjáró (Minta u.) között forgalomterelés van érvényben. A terelést az M0-ás híd építése teszi szükségessé. A terelés alatt a Nagytétényi út ezen szakasza egyirányú a vasúti átjáró felé. A terelésre előreláthatólag 2012. október 31-ig lesz szükség.

6-os úti csomópont déli oldal részleges megnyitása
2012. július 19-én került sor a 6-os úti csomópontja déli ágainak lezárására. 2012. október 2-tól a 6-os úti csomópontnál az M5 autópálya felé tartó felhajtóág újra a közlekedők rendelkezésére áll.

Az M0 útgyűrűről a 6-os úti csomópontban azonban továbbra sem lehet lehajtani műszaki okok miatt (a bal pálya és ezen szakaszon elkészült jobbpálya között több mint 1m-es szintkülönbség van), a korábbi terelőút használható. A lehajtó ág a teljesen elkészült jobb pálya forgalomhelyezésével együtt helyezhető forgalomba.

A lezárás idejére kijelölt terelőút az M0-ról a 6-os úti csomópontnál a lehajtani szándékozó személygépkocsik és tehergépkocsik számára az M6 autópálya – M0 autóút csomópontja és M6 autópálya Érd – keleti csomópont közötti szakasza, és a 6.sz. főút.

Az M6 autópálya azon része, amely a lezárás idejére kijelölt terelőútra esik a személygépkocsik és tehergépkocsik számára – figyelembe véve a Párhuzamos úton lévő tengelysúly korlátozást –is díjmentes ez idő alatt.

Köszönjük türelmüket, kérjük, nagyobb odafigyeléssel, óvatosan közlekedjenek!