MEGSZŰNIK A SZINTBENI VASÚTI ÁTJÁRÓ AZ ARANYHEGYI ÉS POMÁZI UTAK CSATLAKOZÁSÁNÁL

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az Északi Vasúti Duna-híd – Esztergom vasútvonal fejlesztésében az Aranyhegy Konzorcium elkezdte építeni a Pomázi útnál a vágányok felett átívelő közúti felüljárót.

A vasút felett átívelő hidat a vállalkozó szerkezetkész állapotban fogja átadni 2014. negyedik negyedévében, a csatlakozó feljárók majd a múlt héten megjelent 10. sz. főút fejlesztésére kiírt kivitelei közbeszerzés során épülnek meg. 

A kivitelező a munkálatokhoz április elején látott hozzá, az ütemtervet követve először a munkagödör kialakítását, annak víztelenítést kezdte el, alépítmény alapozási munkákat végez és a felszerkezet tartópilléreit is építi már.

Az Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár vonalszakasz korszerűsítése során a felüljáró építése az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretén belül a Kohéziós Alap (KA) társfinanszírozásával valósul meg.

A Pomázi úti felüljáró átadását követően a forgalom biztonságosan külön szinten keresztezi majd a vasútvonalat, ennek eredményeként csökken a balesetveszély, továbbá mind a vasúti, mind a közúti közlekedés gyorsul.

További információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.

2014. május