HAMAROSAN TOVÁBBÉPÜLHET AZ M3-AS

Elindul a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti autópálya-szakasz első ütemének kivitelezése

Az M3 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2010. szeptember 1-jén átadta a Kivitelező részére a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasz Őrig, vagyis a 49-es számú főútig terjedő munkaterületét, így hamarosan elkezdődhet az építkezés az érintett szakaszon. A beruházásnak köszönhetően gyorsabban és biztonságosabban lehet megközelíteni a keleti országrészt – beleértve a záhonyi országhatárt is.


Az M3-as új szakaszát megvalósító beruházás során Nyíregyháza és Vásárosnamény között első lépésként közel 34 kilométer hosszú autópálya épül a 49. számú főútig, melyen a jelenlegi tervek szerint 130 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok. Az új szakaszon 23 műtárgyat építünk ki, illetve két – egy egyszerű és egy komplex – pihenőhely is várja a közlekedőket. Az autópálya tervezésekor a beruházó azt is szem előtt tartotta, hogy a létesítendő 49. számú főúti csomópont később az M49 autópálya csomópontjaként is funkcionálhasson.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően megvalósul az V. számú összeurópai közlekedési folyosó Záhonyig terjedő szakasza, mely biztosítja az összeköttetést az adriai kikötők és a kelet-magyarországi, majd a kelet-európai térség között. Az M3 autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasza élhetőbbé teszi a régiót, amely ezáltal mind a befektetők, mind a munkavállalók számára vonzó célponttá válhat.

A Nyíregyháza és a 49. számú főút közötti szakasz kivitelezési munkáit a Colas Hungária Zrt. vezette C-S-K-K 2009 Konzorcium nyerte el. A kivitelezési szerződés összege 31,99 milliárd forint.


Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.