Jelentés – M0 déli szektor bővítés – 2010. július

JELENTÉS AZ M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTORÁNAK BŐVÍTÉSI MUNKÁINAK 2010. JÚLIUS HAVI HELYZETÉRŐL

Híd- és csomópontépítések az M0-ás déli szakaszán

Az M1-M6 szakaszon már a 7-es út csomópontjáig jutottak a munkagépek, ami jelentős előrelépésnek számít. A csomópontban lezárás illetve forgalomtechnikai változtatás vált szükségessé, nem lehet felhajtani  7-es útról az M0 útgyűrű M1/M7 felé vezető oldalára. Mindez a nyári, balatoni csúcsforgalom ellenére sem okozott komoly fennakadást, gyorsan megszokták az autósok az ideiglenes forgalmi rendet. Fokozott ütemben folytatódott a védő- és javítóréteg beépítése, a szakasz egy részén elkészült az útalap réteg majd az aszfalt-kiegyenlítő réteg. Már a szakasz teljes hosszában zajlik a vízelvezetés-kilépítési munka és a támfal cölöpfa előtti részének kivitelezése.

Az M6-51. sz. főút közötti szakasz elején végeztek a fakivágással és a tuskóirtással. A szigetszentmiklósi csomóponttól Soroksár irányába humuszolást végzett a kivitelező. A Növény utcánál még dolgoznak a régészek, zajlik a leletgazdag feltárás. A soroksári Duna-hídnál hamarosan megkezdődik a bejáró út majd a híd építése. Ezzel együtt elkezdték a hárosi Duna-híd elemeit gyártani. Ütemesen halad a vezeték- és a közmű-kiváltás is.

Az 51. sz. főút-M5 szakaszon jó tempóban folytatódott a hídépítés. Hozzáláttak a gerendák beemeléséhez a 236-os számú hídon, amelynek az 51-es úti csomópont forgalomelosztásában lesz majd meghatározó szerepe. Az 5-ös főúti csomópontban zajlik a töltéstest kialakítása. Végeztek a fakivágással, a tuskózással és a lőszermentesítéssel is. A szakasz egy részén még dolgoznak a régészek, folyik a leletmentés.