JELENTÉS a Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítéséről

JELENTÉS a Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítéséről

Tárnok – Martonvásár állomásköz:
A nyílt vonal átépítésére 2011-ben kerül sor.

Martonvásár állomás:
Az új gyalogos aluljáró belső szerelési munkái folynak. Elhelyezésre kerültek a liftek, valamint a vízelvezetés berendezései.
Elkezdődött a tolatási padkák rendezése, tereprendezés. Folyamatban van a váltőfűtési berendezések telepítése.

Martonvásár – Kápolnásnyék állomásköz:
A Baracska megállóhelynél, a Váli völgyben épülő kétoldali támasztótöltések építése az esőzés miatt májusban, és június első felében szünetelt, az elkészült rézsűk javítására van folyamatosan szükség.
Pettend megállóhelyen az épülő aluljáró két oldali rámpáinak betonozása, szigetelése zajlik.

Kápolnásnyék állomás:
Elkezdődött az iparvágány kiágazás átépítéséhez az anyagok szállítása. Júniusban kiürítették a IV. vágány melletti rakodóterületet. Folyamatban van az új felsővezetéki oszlopok állítása.
A GMPSZ telep helyén elkezdődik a közművek kiváltása, a parkoló és buszforduló építése.

Kápolnásnyék – Gárdony állomásköz:
A vízelvezető árkok építése, javítása a rossz időjárás után újraindulhatott. A gitáros emlékhelynél, illetve Velencefürdőn épülő aluljáró betonozási munkái folynak.
Elkezdődött Velence és Velencefürdő megállóhelyek végleges peronburkolatának megépítése, a megállóhelyi épületek felújítása. Az eredetileg csak felújításként tervezett munkák során, a tetőszerkezet elbontásakor kiderült, hogy a falak és az alapozás rossz állapota miatt az épületek bontására, és újjáépítésére van szükség. Az épületek eredeti állapotuknak megfelelően épülnek újjá. A látványtervek a honlapunkon, a