Jelentés vasúti beruházásokkal kapcsolatban

Jelentés vasúti beruházásokkal kapcsolatban

Budaörs – Biatorbágy vonalszakasz

A tervezett Budaörs – Biatorbágy vasútvonalszakasz az 1. számú hazai fővonal (Budapest – Hegyeshalom) részét képezi. A beruházás célja a vonalszakasz alépítményének részleges megerősítése, mely lehetővé teszi a jelenlegi lassújelek feloldását. A megerősítés speciális alépítmény átépítő vonattal lehetséges a vágányzári időt figyelembe véve.

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után a munka 2010 végére fejeződhet be.

Biatorbágy – Tata vonalszakasz

A Biatorbágy-Tata vonalszakasz fejlesztése érdekében 2010. januárjában közbeszerzést írtunk ki döntés-előkészítő tanulmány készítésére. Az eredményhirdetés és a szerződéskötés megtörtént. Jelenleg a tervezési munka folyik.

Bagod – Zalaegerszeg vonalszakasz

Bagod-Zalaegerszeg vasútvonal műszaki átadása 2009. augusztus 27-én megtörtént. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a használatbavételi engedélyt 2010. június 22-én kiadta.

Ukk – Boba – Boba deltavágány pályaépítési munkái

A 2009. decemberében elkészült bobai deltavágány – ami lehetővé teszi Boba állomás érintése nélkül a vasúti közlekedést a Bajánsenye-Zalalövő-Zalaegerszeg-Veszprém-Székesfehérvár vasútvonalon – ideiglenes forgalomba helyezése 2010. májusában megtörtént, műszaki átadás-átvételi eljárása lezárult. A menetrendszerű közlekedés bevezetése a deltavágányon az őszi menetrendváltozáskor várható.