Tájékoztató az M3 autópálya II. szakasz közbeszerzési eljárásáról

Az "M3 autópálya 49. számú főút - Vásárosnamény (268+000-279+900 km szelvények ) közötti II. szakasz, valamint csatlakozó építményei kivitelezési munkáinak elvégzése" tárgyú nyílt közbeszerzési eljárás eredményét vitató jogorvoslati eljárásokat lezáró határozatokat a Közbeszerzések Tanácsa a honlapján közzétette.

A határozatok szerint a KDB megsemmisítette az eljárást lezáró döntést és 3 M Ft bírságot szabott ki.
 
Az  Ajánlatkérő, NIF Zrt.-nek  lehetősége van újra bírálni az ajánlatokat vagy az eljárást eredménytelenné nyilvánítani.
 
Amennyiben ajánlatkérő az eljárásra beérkezett ajánlatok újra bírálata mellett dönt, abban az esetben a Sedesa Obras y Servicios S.A ajánlattevő vonatkozásában az ajánlatban megjelölt egyik szakember megfelőségéről kell döntenie. A PT M 3 Konzorcium ajánlattevő vonatkozásában az újrabírálat során hiánypótlást kell elrendelni, ezt követően van lehetőség az ajánlat bírálatára. A Nemzetközi Vegyépszer Zrt.  vonatkozásában a Közbeszerzési  Döntőbizottság (továbbiakban KDB) megállapította, hogy ajánlatkérő jogsértően nyilvánította érvénytelenné  az ajánlatot a bemutatott teljesítéshez rendelkezésre álló gépek nem megfelősége miatt. Az M3 Kraszna Konzorcium jogorvoslati kérelmét megalapozatlanság miatt elutasította a KDB.
 
A NIF Zrt. értékeli, feldolgozza a határozatokat. Összehívja a Bíráló Bizottságot, mely bizottság dönt a kérdésben. A döntésről a médián keresztül értesítjük a lakosságot.