Jelentés – M31 – 2010. április

JELENTÉS AZ M31 AUTÓPÁLYA GÖDÖLLŐ - M0 ÁTKÖTÉS KIVITELEZÉSÉNEK 2010. ÁPRILIS HAVI HELYZETÉRŐL Már öltöztetik az M31-es autópályát!

Műszaki átadások – átvételek, az utolsó simítások – ezek jellemezték az M31-es autópálya április munkálatait.

Áprilisban szinte minden műszaki átadás – átvétel megkezdődött az M31-es autópálya M0-M3 autópályák közötti gödöllői átkötés teljes szakaszán. Ezzel párhuzamosan április 28-án elindult a forgalomba-helyezési eljárás is.

A hivatalos szervek, hatóságok és szakhatóságok szemléi, állásfoglalásai, ezek dokumentálása és a megfelelő engedélyek kiadása után történhet meg az új autópálya szakasz ideiglenes forgalomba helyezése, majd végül az út megnyitása a közforgalom számára: várhatóan 2010. júniusa folyamán.

Folyamatban lévő további munkálatok: alakító földmunkák, cserjék, fák telepítése, meder burkolatok, árokcsatlakozások, kőszórások építése.

A fő hangsúly azonban már a forgalombiztonságon van. Épülnek a közúti visszatartó rendszerek, szalagkorlátok, festik a burkolati jeleket és lassan helyükre kerülnek az útirányjelző táblák is.

Az új autópálya csomópontjai közül május hónapban az M3-as csomópontnál kell korlátozásokra számítani, ahol folyamatos terelés mellett a végleges burkolati jelek felfestését és a portálokra a különféle útirányjelző táblák felszerelését végzi a kivitelező cég.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308