Kezdődik a Csepel szigeti gerincút M0 autóút és Lórév közötti szakaszának építése

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. április 29-én átadta a munkaterületet a kivitelező részére, így hamarosan kezdődhetnek az építési munkálatok.

Az Európai Uniós forrásból megvalósuló Csepel szigeti gerincút M0 autóút és Lórév közötti szakasz I. ütemének építésére (halásztelki ág nélkül) április 9-én írtuk alá a szerződést a közbeszerzésen nyertes kivitelező céggel, a Csepel Szigeti Gerincút Konzorciummal.

A Konzorcium (tagjai: ColasÚt Zrt, Debmút Zrt.) a beruházás megvalósítását bruttó 1.421.246.445,- Ft-ért, 2010. november 2-i határidővel vállalta.

Május közepén – a munkakezdési engedély kiadását követően – az átadott területen a vállalkozó az előkészítő, fakivágási, cserjeirtási és kerítésbontási munkákat elkezdi. Az építési munkákkal egyidőben a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nekiáll a próba és megelőző régészeti feltárásoknak. A régészettel érintett mintegy 400 méteres szakaszon a munkák várhatón július végén fejeződnek be.

A Csepel szigeti gerincút építési munkáival párhuzamosan zajlik az M0 útgyűrű fejlesztése is. A beruházó NIF Zrt. kéri az autósok, térségben lakók szíves türelmét, megértését.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.