JELENTÉS – 85. sz. főút Enese elkerülő – 2010. március

VÉGRE MEGÉRKEZETT A JÓ IDŐ, A MUNKÁK MINDEN FRONTON MEGKEZDŐDTEK

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása alapján az elkerülő szakaszon a három téli, fagyos, csapadékos hónap után végre megpezsdült az élet. A kivitelezést végző CÉ-LA Enese 2009 Konzorcium amint az időjárás jobbra fordult, a március hónap elejétől fokozatosan emelte a gépi, beszállítói kapacitását. A hátralévő talajcserés és geotextíliás töltésalapozásos szakaszokon fokozott teljesítés szükséges, hogy a csapadékos időjárás okozta lemaradást a Konzorcium ledolgozza.
 A töltésépítés is folytatódott a Bezi település külterületén létesített cél-kitermelőhelyről, a beszállítás kiépített földutakon és a 8417. sz. út egy rövid szakaszán történik. Március hónap második felében a 85. sz. főút mellett lévő rábapatonai bányából is megindult a beszállítás, ami Enese települést nem érinti, de a 85. számú főút forgalmában már jelentkezik. A bánya ki és behajtó útjánál a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt 50 km/óra sebességkorlátozást vezetett be.

Április első hetében a csomópont építési munkái felgyorsulnak, ami további forgalomkorlátozást fog jelenteni, mivel mintegy 100.000 m3 töltésanyag átszállítására kerül sor a 85. sz. főúton a rábapatonai oldalra.

A kivitelező a beszállításokkal érintett önkormányzati és közutak kezelőivel egyeztetett. Ennek eredményeképpen a nagytömegű beszállítások döntőrészt Enese településen kívül érik el a munkaterületet.

A nyomvonalon lévő öt híd közül a cölöpözési munkák – építésszervezési és ütemtervi megfontolásból – az épülő rábapatonai forgalmi csomópontban, és a 8417. számú úti (Bezi) forgalmi csomópontban lévőnél kezdődtek meg.

Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető