Sajtóközlemény – Felfüggesztettük az M3 autópálya 49. számú főút – Vásárosnamény közötti szakasz építése tárgyú szerződés megkötését

A Nemzetközi Vegyépszer Zrt által kezdeményezett folyamatban lévő jogorvoslati eljárásra tekintettel a Közbeszerzési Döntőbizottság érdemi határozatának a meghozataláig a NIF Zrt. a vonatkozó szerződés aláírását felfüggesztette.

2010. március 25-én hirdettünk eredményt az M3 autópálya 49. számú főút – Vásárosnamény közötti szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárásban.

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó PT M 3 Konzorcium (konzorcium vezető tagja: Porr Építési Kft, konzorcium tagja: Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.), 8 351 643 854,- Ft. nettó ajánlati árral.

Az eljárásban ajánlatot nyújtott be a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. is, aki már a rá vonatkozó hiánypótlási felhívást megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az ajánlatban bemutatott teljesítéshez rendelkezésre álló eszközök, berendezések, illetőleg műszaki felszereltség leírását nem tartotta megfelelőnek és hiánypótlásra szólította fel ajánlattevőt, aki a hiánypótlási felhívást megtámadta.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.