JELENTÉS – M43 – 2010. február

AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2010. FEBRUÁRI HELYZETÉRŐL

Az M43 autópálya nyomvonalán februárban sem kedvezett az időjárás a kivitelezésnek, a munkálatok ennek ellenére a lehetőségekhez mérten megfelelő ütemben folytatódtak.

Az épülő M43 autópálya I. szakaszán február hónapban elkészült a kopóréteg a bal pályán a 3+400-7+500 km szelvényen, illetve a jobb pályán a 3+400-4+800 km szelvényen. Befejeződött az ideiglenes körforgalom alaprétegének betonozása, valamint elkészült a vadvédelmi kerítés a pálya jobb és bal oldalán a 3+400-6+00 km szelvények között. Folytatódtak a hídépítések is: elkészült az 5. sz. főút feletti B1-es híd pályalemezének vasalása, a B2-es híd (földút átvezetés) pályalemezének vasalása és betonozása, a B3-as vadátjárón pedig befejeződött a szegélyek építése, valamint a vasszerelési és betonozási munkák.

Az útépítési és vízépítési munkákat a II. szakaszon a hideg időjárás, majd a belvíz és a sok csapadék akadályozta. Ugyanakkor a Tisza-híd 7. számú part éli pillérén elkészült a pilon, és megkezdődött a függesztő kábelek befűzése is. A munkálatok a 6. sz. (jobb part éli) támaszon és az ártéri hidakon is folytatódtak: a 6. támaszon a kábel átvezetésére szolgáló pilon építése, míg a jobb parti ártéri hídon a jobb pálya pályalemezének építése zajlott. A szakaszon a további munkálatokat az időjárástól függően ütemezik.

A III. szakaszon a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a föld- és útépítési munkák szüneteltek. A hidakon betonozási és alapozási munka folyt.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308