JELENTÉS – M43 – 2009. augusztus

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. AUGUSZTUSI HELYZETÉRŐL

Az M43 autópálya épülő nyomvonalán augusztusban is tervszerűen folyt a kivitelezés. A Tisza-híd kivitelezése mellett megkezdték a híd környékének partvédelmi munkálatait is.
 
Az épülő M43 autópálya I. szakaszán augusztusban is folytatódtak a töltésépítési földmunkák, emellett folyamatos volt a kishíd műtárgyak közbenső támaszainak kivitelezése és az útalapozás.

A II. szakaszon tervszerűen folyt a Tisza–híd kivitelezése. Augusztusban folytatódott az ártéri híd felszerkezeti elemeinek építése. A jobb parton lévő ártéri hídszakasz bal oldali pálya acélszerkezeti elemeinek többsége elkészült. A jobb oldali pálya acélelemeinek állványozása megtörtént. A mederhíd 6-os és 7-es támaszainak indítózöm acélszerelési és vasbeton építési munkálatai is folyamatosak voltak. A kivitelezők a Tisza-híd környékének partvédelmét is megkezdték.

A szakasz további területein augusztusban is folyt közműkiváltási munka, töltésépítés, és tervszerűen haladtak a kishidak építési munkálatai is.

A III. szakaszon a közműkiváltások közül elkészültek a földgáz szállító csövek, hírközlési vezetékek és a szennyvíz nyomócsövek kiváltásai. Befejeződtek a próbacölöpözések és megkezdődtek a cölöpalapozási munkálatok a kishíd műtárgyaknál, melyek 50%-os készültséget mutatnak. A töltésalapozási munkálatok elkészültek.

 

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308