JELENTÉS – M43 – 2009. május

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED–MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. ÁPRILIS HAVI HELYZETÉRŐL

RENDBEN HALADNAK A MUNKÁLATOK AZ M43 AUTÓPÁLYA KIVITELEZÉSÉNÉL


Az M43 autópálya nyomvonalának mindhárom szakaszán rendben halad a kivitelezés. A földmunkák mellett, a Tisza-hídnál jelentősek a pillérek betonozási munkálatai is.
 

Az épülő M43 autópálya I. szakaszán áprilisban folytatódott a földmunka. A töltésalapozás után megkezdődtek a töltésépítési munkálatok és megtörtént egy 220 KW-os távvezeték kiváltása is.

A II. szakaszon folyamatos a Tisza – híd kivitelezése. A ártéri híd alépítményei ütemtervszerűen épülnek, áprilisban a pillérek zsaluzása, vasszerelése, betonozása folyamatos volt. A mederhíd pilléreinek munkálatai közül a bal oldali pillér cölöpösszefogó gerendája elkészült, a jobb oldali a közeljövőben készül el. A híd acél-felszerkezeti elemeinek gyártása is megkezdődött. A szakasz egész hosszán a terveknek megfelelően haladtak a töltésalapozási munkálatok, megkezdődtek a töltésépítések, a közművek kiváltása folyamatos.
 
A III. szakaszon megkezdődtek a kishíd műtárgyak (alul- és felüljárók) próbacölöpözései, ezek eredményeinek kiértékelése folyamatban van. Az előkészítő földmunkálatok humuszolás munkafázisa áprilisban elérte a 80%-os készültséget.

 


Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308