JELENTÉS – M43 – 2009. január

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. JANUÁR HAVI HELYZETÉRŐL

KÉSZÜL A BÁRKAHÍD – Januárban is folyamatosan épült az M43 nyomvonalán a Tisza-híd

Folyamatosan épül a Tisza-híd az M43 autópálya nyomvonalán, januárban megkezdték az úgynevezett bárkahíd hídfőinek építését. Ez az ideiglenes műtárgy biztosítja az építési forgalom lebonyolítását a Tisza két partja között.

Az időjárási viszonyok nem kedveztek az M43 autópálya építésének az I. szakaszon. Az 5. számú főút és a 47. számú főút közötti szakaszon a fagyok, majd az azt követő olvadás miatt nem tudtak földmunkákat végezni a kivitelezők, ugyanakkor a közművezetékek kiváltása folyamatos volt.

A II. szakaszon folyamatosak a Tisza – híd építési munkálatai. A jobb parton az 5. támasznál a pillér felmenőfal vasszerelése elkészült.  A 6. támasznál folytatták a földkiemelést és a víz alatti betonozást, a szerelő beton készítése is folyamatos. A bal parton a 8. támasz cölöpözési munkálatain is dolgoznak a kivitelezők. A Tisza –híd építési területén a munkaterületek kialakítása, homokkal való feltöltése folyamatos. Ez azt jelenti, hogy a kivitelezők 1-1,5 méter vastagságban homokot hordanak a cölöpösszefogók mellé.

Januárban megkezdték a bárkahíd hídfőinek földmunkáját is. Minderre azért volt szükség, mert az építési forgalom lebonyolításához uszályhíd létesül. Egy 40 és egy 80 méteres uszály egy vonalba állításával biztosítják a munkálatokhoz kapcsolódó gépjárműforgalom lebonyolítását.

A 47. számú főúti csomópontban a fakivágási engedély alapján kitermelték a területen lévő erdőt.

A III. szakaszon januárban megtörtént a próbacölöpözések előkészítése. Így hamarosan a megkezdődhetnek a műtárgyak próbacölöpözési munkálatai.

Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308