Sajtóközlemény – Felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakasz építése tárgyú szerződés megkötését

A 2010. január 21-én kihirdetett eredményt megtámadta az M3–HCZ 2009 Konzorcium. A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a mai napon végzésében megtiltotta a szerződés megkötését.

2010. január 21-én hirdettünk eredményt az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárásban.

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó C-S-K-K 2009 Konzorcium, 31 999 386 307,- Ft nettó ajánlati árral.

Az eljárásban ajánlatot nyújtott be a M3–HCZ 2009 Konzorcium is, akinek ajánlatát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) érvénytelennek nyilvánította. Ennek oka, hogy a felhívásnak nem megfelelő szakembert jelölt a pályázatban és mindezt a hiánypótlás során felcserélte egy másik területre jelölt szakemberre, azaz az adott pozícióra új szakembert javasolt.

A KDB 2009. július hó 24. napján kelt döntése értelmében, melyet a NIF Zrt. egy másik beruházása kapcsán hozott meg, a hiánypótlás során új szakember jelölését megtiltotta.

Az ajánlatkérő a KDB korábbi döntésének megfelelően járt el az ügyben, ezért reméli, hogy a KDB a NIF Zrt. következetes jogalkalmazását helyesnek ítéli.


Információk:

C-S-K-K 2009 Konzorcium
Konzorcium vezető tagja: Colas Hungária Zrt.,
Tagjai: Strabag Építő Zrt., Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., Kelet-Út Kft.

M3–HCZ 2009 Konzorcium
Konzorcium vezető tagja: Nemzetközi Vegyépszer Zrt.,
Tagja: OHL ZS a.s.

Korábbi kapcsolódó közleményeink:

Tájékoztatás az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakasz építése tárgyú közbeszerzési eljárás ellen indított jogorvoslati eljárásról

Kihirdettük az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közötti szakasz közbeszerzésen nyertes kivitelezőjét