Sajtóközlemény – Átadtuk a 47. számú főút Algyő – Hódmezővásárhely közötti négysávosított szakaszát

Elkészült a 47. számú főút Algyő – Hódmezővásárhely közötti szakasz négysávosításának III. üteme.

A 47. számú főút Algyő – Hódmezővásárhely közötti szakasza 2001-ben kapott építési engedélyt a négynyomúsításra. Az I. és II. ütem 2001-2003 között megépült, a kettő között viszont kimaradt a 4,5 km hosszú III. ütem (202+450-207+000 km sz. közötti szakasz) kivitelezése.

A környező ingatlanok megközelítésére párhuzamos szervízút, illetve kerékpárút épült. Ez utóbbihoz kapcsolódik a főút alatt egy gyalogos-kerékpáros aluljáró és a Kopáncs – Kistiszai csatorna felett egy kerékpáros híd. A Dobay Kertészet felé menő út korrigálásra került, a vasúti átjáró átépítésre, felújításra került. Az út menti épületek elé zajvédő falak épültek, füvesítés, cserje és fatelepítés történt.

A kivitelezési munkálatokat a MOTA-ENGIL MAGYARORSZÁG Beruházási és Építőipari Zrt. végezte, a szerződéses összeg nettó 1 988 212 817,- Ft.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósult meg, a KÖZOP (Közlekedés Operatív Program) keretében. Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt