Aláírtuk az M0 útgyűrű M6 autópálya – 51. számú főút kivitelezői szerződését

Egy kilenc hónapos közbeszerzési eljárás végére tettünk ma pontot: aláírtuk az M0 útgyűrű M6 autópálya – 51. számú főút kivitelezői szerződését a tenderen győztes M-0 déli ág II. Konzorciummal.

A konzorcium tagjai: A-HÍD Építő Zrt., KÖZGÉP Zrt., STRABAG-MML Kft., MAGYAR Aszfalt Kft., COLAS Hungaria Kft. A szerződéses összeg: 34.870.000.000 Ft. A munkálatok tervezett befejezési határideje: 2012. június 30.

A szakasz fejlesztése során építünk 11 darab műtárgyat, köztük két folyami nagyhidat, a Hárosi Duna-hidat, valamint a Soroksári Dunaág-hídját. A beruházás részeként valósul meg az M0 déli szektor és Budapest XXII. kerület közúti kapcsolatának – Növény utcai külön szintű csomópontja. A környezet védelemének érdekében 6,8 ha védett erdőt telepítünk és 1.300 m hosszban zajvédő falat építünk.

Legfontosabb feladatunknak azt tekintjük, hogy a munkálatokat mihamarabb elindítsuk. Jelen szerződés aláírásával az M0 útgyűrű M1 és M5 autópályák közötti teljes szakaszán folynak immár a kivitelezési munkák. A teljes déli szektor – a meglévő 2×2 sávos autóút forgalmának folyamatos fenntartása mellett – 2×3 forgalmi, plusz leálló sávos autópályává bővül.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósul meg, a KÖZOP (Közlekedés Operatív Program) keretében.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308