JELENTÉS – M43 – 2009. december

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. DECEMBERI HELYZETÉRŐL

PÁLYASZERKEZET-KÉSZÍTÉS ÉS MEDERHÍD KIVITELEZÉS
– ÉPÜL AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED ÉS MAKÓ KÖZÖTT


Az M43 építésének munkálatai decemberben egyre jelentősebb ütemben haladtak. A Tisza-híd kivitelezésénél ütemszerűen folyt a mederhíd és az ártéri hidak kivitelezése.

Az I. szakaszon folytatódtak a töltésépítési földmunkák, elkészült a védőréteg és a kishíd-műtárgyak építése. Az 1-es és a 2-es hídra felkerültek a gerendák. A 4-es híd szegedi oldalán megtörtént a hídfő betonozása. Tovább folytatódott a pályaszerkezet kivitelezése, a C12-15 beton építése, az aszfalt alap- és kötőréteg készítése. Egyéb vízépítési munkák is folyamatosak voltak. Lezárult a segélykérő telefonok és a meteorológiai állomások működését biztosító üzemi hírközlési rendszer kiépítése. A vadátjárón elkészült a szigetelésvédő burkolat. Az autópálya csomóponti ágában elkészült az aszfaltburkolat alap- és kötőrétege. A szegedi pihenőhelyeknél bal oldalon elkészült a térburkolás, jobb oldalon az útalap beton. Kihelyezésre kerültek a szalagkorlátok.

A II. szakaszon tervszerűen folyt a Tisza-híd kivitelezése. A híd jobb partján mindkét acélszerkezet megépült. Elkészült a bal pálya vasbeton-pályalemeze, folyik a jobb pályalemez zsaluzása. Folytatódott az ártéri híd bal parti felszerkezeti elemeinek építése, valamint a mederhíd kivitelezése is. A Tisza-híd kivitelezése és az útépítési munkák jelentős része leállt a rendkívüli időjárási körülmények miatt. A szakaszon lévő kishíd műtárgyak cölöpözése befejeződött.

A III. szakaszon elkészültek a földművek és ezek felső 1 méteres rétege. Befejeződött a 4413. és a 4414. jelű összekötő utak csomópontjainak földmunkája is. Folytatódtak a pályaszerkezet építésének munkálatai, a C12-15 réteg 45%-a elkészült. Zajlott az aszfalt alsó rétegének építése. A levezető medrek és az árkok vízépítési munkálatai 60%-os, a víztelenítő munkák 50%-os készültséget mutattak. A kishíd műtárgyak közbenső támaszainak cölöpalapozási munkálatai folyamatosak voltak.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308