Közérdekű közlemény – Útzár az 5. számú főúton Szeged térségében

Az épülő M43 autópálya I. szakaszán, az 5. számú főút csomópontjában 2009. december 14. és 18. között minden este 22 órától reggel 5 óráig többször, ideiglenesen teljes szélességében lezárják a főutat, majd váltakozó irányban szakaszosan engedik át a forgalmat. Minderre azért van szükség, mert a kivitelező a csomópontban épülő felüljáró előre gyártott hídgerendáit ezen időszakban emeli majd be.

Az épülő M43 autópálya és az 5. számú főút találkozásánál kialakítandó csomópont felüljárójának hídgerendáit emelik be 2009. december 14. és 18. között. Ezeken a napokon 22.00 és 5.00 óra között a főút ezen szakaszán a forgalmat a gerendák biztonságos beemelése érdekében lezárják, majd a beemelést követő szükséges rögzítések után a várakozó forgalmat váltakozó irányban engedik tovább.
A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező konzorcium közösen arra kérik a térségbe utazókat, hogy lehetőség szerint, a fent említett időpontokban, kerüljék el az útszakaszt. Az M5 autópályáról érkezőknek érdemes a „Szeged nyugat” csomóponton keresztül megközelíteni Szeged városát, illetve ezen a csomóponton érdemes elhagyni a várost. Az 5. számú főutat használók pedig Sándorfalva felé kerülve közelíthetik meg, illetve hagyhatják el Szegedet, a 4519 jelű összekötő úton.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308


Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.