JELENTÉS – M43 – 2009. október

AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. OKTÓBERI HELYZETÉRŐL

PÁLYASZERKEZET KÉSZÍTÉS ÉS MEDERHÍD KIVITELEZÉS –  ÉPÜL AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTT

Az épülő M43 autópálya nyomvonalán októberben egyre jelentősebb ütemben folytak a különböző szakaszokon a pályaszerkezet építésének munkálatai. A Tisza – hídnál ütemszerűen folyt a mederhíd és az ártéri hidak kivitelezése.
 
Az épülő M43 autópálya I. szakaszán októberben is folytatódtak a töltésépítési földmunkák és a védőréteg készítése, emellett folyamatos volt a kishíd műtárgyak építése is. A vadátjáró hídfőépítési munkálatai és a szerkezeti gerendák beemelése is megtörtént. Tovább folytatódott a pályaszerkezet kivitelezése, a C12-15 beton építése, az aszfalt alap- és kötőréteg készítése. A szakaszhoz tartozó pihenő mosdóépületeinek falazása is elkezdődött. Egyéb vízépítési munkák is folyamatosak voltak. A segélykérő telefonok és a meteorológiai állomások működését biztosító üzemi hírközlési rendszer kiépítése is megkezdődött.

A II. szakaszon tervszerűen folyt a Tisza – híd kivitelezése. Októberben elkészült a jobb parton lévő ártéri híd acélszerkezet-építése a bal pályán. Megkezdődött a pályalemez zsaluzása és vasszerelési munkálata. Folytatódott az ártéri híd további felszerkezeti elemeinek építése, valamint a mederhíd kivitelezése is.

A szakasz további területein októberben is folytak a töltésépítési munkálatok, folytatódott a földművek felső rétegének a megépítése és a védőréteg kialakítása. A szakaszon lévő kishíd műtárgyak cölöpözése és szerkezetépítése is folyamatos volt.

A III. szakaszon a földművek és a földművek felső 1 méteres rétege 80%-ban elkészült. Folyamatosan készült a 4413. és a 4414. jelű összekötő utak csomópontjainak a földmunkája októberben. Folytatódtak a pályaszerkezet építésének munkálatai, a C12-15 réteg 20%-a készült már el. Mindemellett megkezdődött az aszfalt alsó rétegének építése is. A levezető medrek és az árkok vízépítési munkálatai 60%-os, a víztelenítő munkák 50%-os készültséget mutattak. A kishíd műtárgyak közbenső támaszainak cölöpalapozási munkálatai is folyamatosak voltak.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308