JELENTÉS

AZ M31 AUTÓPÁLYA KIVITELEZÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER HAVI HELYZETÉRŐL

A terveknek megfelelően épül tovább az M31-es autópálya

Hosszas szervezési és előkészítési munkák után szeptemberben kiváltásra került a Barátság kőolajvezeték, egy nagy átmérőjű (800-as) földgáz vezeték első és második szakasza, valamint a fáklyaudvar. Így elhárult minden akadály a kivitelezési munka folytatása elől.

Az M31-es főpályáján a beton pályaszerkezet és a külső, belső vízelvezetések építése mellett megkezdődött az egyes szakaszokon a beton vágása, melyre azért van szükség, hogy a további száradás, úthasználat stb. során más repedések ne keletkezzenek. Ezen, ún. dilatációs hézagok kitöltése is megindult. A pályaszerkezet építésével egy időben folynak a befejező, alakító földmunkálatok, október közepétől pedig felszerelésre kerülnek a forgalomtechnikai elemek: szalagkorlátok és a portál alaptestek.
Megkezdődtek az autópályát keresztező átvezetések aszfaltozási munkálatai is. Miután felkerülnek majd a szalagkorlátok a lakosok is használatba vehetik az utakat.

Az M31-es autópálya hídépítési munkáiról:
Befejeződött a 64-es számú völgyhíd – ökológiai átjáró – gerendázási munkálata. Összesen 278 db gerendát emelt be és rögzített a helyére a kivitelező.
Elkészült és a záró forgalomtechnikai szemle is lezajlott azon az M3-M31 autópálya csomópontban épült hídon, melyen nyáron több gerenda is megsérült.

Az őszi hónapokra való tekintettel megkezdődtek a növénytelepítési munkák. Már folyik a füvesítés, majd októberben megkezdik a cserjék és fák ültetését. Az elkövetkező hónapban mintegy 309 ezer cserjét és 13 ezer fát fognak telepíteni.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308