SAJTÓKÖZLEMÉNY, 2008. december 15-én

Hétvégén elkezdődött a próbaüzem a Zalaszentiván – Ukk vasútvonal-szakaszon. A 31 km hosszon átépített, új vonalszakasz műszaki forgalomba helyezését követően 2008. december 14-től elkezdődött a próbaüzem a Zalaszentiván és Ukk vasútállomások közötti vasúti pályán.


A próbaüzem ideje alatt a korszerűsített vágányokon csak a tehervonatok közlekedhetnek. Az új elektronikus biztosítóberendezés december 20-ig tartó üzemszerű működését követően, december 21-től indul újra a személyszállító vonatok közlekedése.
   
A beruházás keretében, a vágány építése mellett elkészült 11 peron korszerű burkolattal, továbbá átépült 16 fényjelzővel biztosított vasúti átjáró. Az állomásokon és megállóhelyeken a térvilágítás korszerűsítése is megtörtént.A vágányépítési munkákat a Vegyépszer Zrt. vezette Konzorcium, a biztosítóberendezés létesítését a Thales Kft., míg az erősáramú munkákat a Vasútvill Kft. vezette Konzorcium munkatársai végezték.
   
A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. köszöni az utasoknak és az építési munkák által érintett lakóknak a türelmet, amellyel elősegítették a korszerű vasútipálya-szakasz sikeres megvalósítását.

 
  
Üdvözlettel,

 

 

Fazakas Orsolya

kommunikációs vezető

06 20 922 2308