JELENTÉS

AZ M31 AUTÓPÁLYA GÖDÖLLŐ - M0 ÁTKÖTÉS KIVITELEZÉSÉNEK 2009. NOVEMBER HAVI HELYZETÉRŐL

A sok csapadék komoly károkat okozhat!


A télre, a tél okozta kellemetlenségek leküzdésre is koncentrálniuk kell az M31-es autópálya kivitelezőinek. A főpályán és a csomópontok azon szakaszain, ahol a végleges vízelvezetések még nem épültek ki, ott ideiglenes kiépítéseket alkalmaznak, hogy a kész burkolatra hulló csapadékot elvezessék, és az ne okozzon kárt a már elkészült földművekben.

A téliesítés mellett a főpályán is és a csomópontokban is nagyütemben folynak a munkák. Elkészült a főpálya beton szerkezetének mintegy 80%-a. A völgyhidak közül a kisebb teljesen elkészült, míg a nagyobb, az ökológiai átjáró is a szigetelés után rövidesen készen áll a beton pályaszerkezet fogadására.
A főpályán folytatódnak a növénytelepítési és az acél szalagkorlátok kihelyezésének munkálatai.
Elkészült az Isaszegi út nyomvonal korrekciója, így a forgalom már az új nyomvonalon haladhat. Az M31-3-as számú főút csomópontjában ugyancsak új nyomvonalon – az M31-es autópályán átívelő új hídon – halad a 3-as főút forgalma, miután megszüntették az ideiglenes terelést.

Főleg Gödöllő városát érinti, hogy megkezdődött az M31-M3-as autópályák csomópontjának 3. ütemű forgalomba helyezési eljárása és műszaki átadás-átvétele. Ezzel ugyanis újra biztosítottá válik a Gödöllő – Debrecen és Debrecen – Gödöllő kapcsolat.

Decemberben az M31-3-as számú főút csomópontjában a HÉV az ideiglenes nyomvonalról a véglegesre – egy új, az M31-es autópályán átívelő hídra kerül. Ennek érdekében teljes vágányzár lesz 2009. december 5-6 és 12-13 között – mindkét alkalommal péntek késő estétől hétfő hajnalig. A tervek szerint december 15-től a gödöllői HÉV már teljes egészében az új nyomvonalon közlekedik, és megkezdődhet az ideiglenes töltés elbontása és a nagytömegű föld kiszállítása.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308